Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

"Stamma" Margurit

Jag har en Margurit som är kraftig och fin. Hur gör jag för att få den på stam? Kan jag använda den som den är eller ska jag ta skott?

Tycker det är synd att kasta den, kan jag övervintra den?

"Odlaren"

Odla Svarar: 

Ska man ha en stam-margarit så får man börja från ett rakt skott, ett s.k. spö. Detta formar man sedan genom att toppa det när det har tillräckligt hög stam och sedan forma till grenarna som växer upptill så att de bildar en krona. Man tar bort alla skott som kommer på stammen, låter bara kronan växa. Det är ett långsiktigt jobb.

Man kan mycket väl försöka övervintra plantan, svalt och ljust vill den ha det. Vattna då och då under vintern. Formklipp på våren, byt jord och börja driva igen.

Man kan också ta sticklingar, rota och plantera dessa och övervintra inomhus som krukväxt ungefär, men svalt och ljust.

Sylvia