Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Staketdruvan i trätunna

Hej Sylvia!
Jag gillar druvor men kan bara plantera i trätunnor då jag bara har en altan att ha växter på. Överlever Staketdruvan vår vinter i en trätunna på ca 60 liter, eller ska jag ta in den i garaget till vintern?

Tack på förhand för svar.
Irma

Odla Svarar: 

Hej Irma!
Nu beror det på var du bor någonstans. I de sydligare zonerna kan den mycket väl överleva i en trätunna om du isolerar tunnan inför vintern med en byggisoleringsmatta e.d. så att inte rötterna fryser och ställer den så att det inte regnar direkt i den.

I annat fall kan du rulla in den i ett förråd eller garage som "håller nollan" eller strax däröver. Kolla under vintern vid blidväder då och då så att den inte blir helt snustorr, den behöver bara vara lite fuktig, absolut inte blöt.

Sylvia