Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Spretig järnek

Hej!
Vi är nyinflyttade och har två järnekar på vår tomt. De växer spretigt och i våras tappade de många blad. Det känns som om den behövde en rejäl beskärning. Vi har letat i många böcker men kan inte hitta information om hur/när man beskär järneken så att den får en vacker form.

Vore mycket tacksam för hjälp med denna fråga.
Hälsningar Kerstin

Odla Svarar: 

Järneken är ju vintergrön. Den tar dock ofta stryk under vintern. Mitt förslag är att man beskär på våren i samband med att man tar bort skadade delar. Då hinner växten sätta nya skott som hinner vintra in till nästa vinter. Risken om man beskär nu är att eken sätter nya skott som inte klarar vintern.

Göran