Spinnkvalster

Hej Sylvia!
Har en mycket vacker Hibiscus, som är ca 3 år gammal. Den har drivit mig till vansinne från början. Den får nämligen spinnkvalster - tror jag - oavbrutet. Har köpt alla till buds stående kemiska medel, men det hjälper inte. Har stängt in den i plastpåse medans jag sprutat för att få riktig effekt, men det kommer tillbaka.

Den har stått ute hela sommaren och mått underbart, den har oändligt många knoppar och blommor och hade friska gröna blad.

Nu har den stått inne i ca 4 veckor, tror jag, och nu är det igång igen. Bladen börjar se trista ut och har fått vita småfläckar och när jag tittar i lupp ser jag små grå -vita saker som är någon millimeter långa.

Ett tips jag har fått är att spola hela växten i så kallt vatten som möjligt, och visst kan jag göra det. Men har du något bättre förslag?

Eller skall jag kasta bort hela plantan, men det är verkligen synd för den har minst 20 knoppar.

Mvh Karin

Odla Svarar: 

Bär den till badrummet och duscha den med ljummet vatten, även undersidorna av bladen. Köp Provado-pinnar som du kör ner i blomjorden enl. instruktion i förpackningen.

Köp också Provado-spray för första hjälpen. Dessa medel brukar hjälpa, men troligen är det ägg i jorden som kläcks allt eftersom, så du får upprepa sprayningen tills det inte kommer några nya.

Det brukar vara den torra inomhusluften plus för lite ljus som får växten att må dåligt och då är den ett lätt byte för allehanda kryp. Så spraya även med vatten från blomsprutan och ge den extraljus från en lysrörslampa.

Hoppas detta hjälper!
Sylvia