Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Spinn på Lagerbladsväxt

LagerbladHej Sylvia !
Kan du kanske hjälpa mig?

Vad har hänt med min Lagerbladsväxt? Först såg jag det på några blad, jag klippte då av några smågrenar och blad, dessutom planterade jag om plantan ....

Det tog inte lång tid förrän det började igen, och då värre än första gången ! Ingen annan planta har fått något liknande.

Vet du vad det är, och vad jag kan göra? Jag tycker mycket om den lilla plantan, så jag vill försöka rädda den om det går.

Mvh Eliza Öhlund
P.S. Den har stått inne hela sommaren. D.S.

Odla Svarar: 

Den ser ut att ha fått spinn! De kommer lätt om det är för varmt och för torrt. Ta en lupp och kolla om du ser pyttesmå djur på den. Om det är så, spreja med Pyrex-N eller Provado Spray och köp också Provado-pinnar som du trycker in i jorden och vattnar.

Lagerblad skulle ha gillat att stå ute under sommaren. Så försök också med att ge den en lätt dusch dagligen med blomspray och kalkfritt vatten (regnvatten, smält snö). Placera inte krukan över ett varmt element utan ha den så svalt som möjligt. Den behöver mycket ljus under vintern, så kanske en lysrörslampa också skulle hjälpa.

Sylvia