Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Spinn på Kalamandrin

KalamandrinHej,
tack för hjälp med artbestämning för ett år sen eller så.
Nu undrar jag om du kan hjälpa mig med problembestämning, köpte en Kalamandrin tror jag, för 6-8 veckor sedan. Den tappar blad och har ingen eller nästan ingen tillväxt. Kan inte se några djur. När jag köpte den hade den vitt på bladen som såg ut som kalkfläckar kan det ha varit något annat. Har såpsprutat och även provat med "ros 1-a" mot diverse ohyra. Tyckte att det verkade bättre ett tag men nu är det åter många blad som rullar ihop sig och torkar. Vissa blad med brunt i bladspetsen är litet klibbiga.

Några av de få riktigt små bladen har mycket små gulbruna upphöjda prickar på undersidan. Idag har jag plockat av dåliga blad och såpat igen, såg då en liten aning "spindelväv" i en grenklyka, kan det vara felet? Växten står i ett växthus som håller +10 på natten och +25-30 på dagen, har ev. fått för litet gödning. Första månaden stod den på en ljus och sval veranda.

Vi har fullt med citron- och myrtifoliablommor så miljön är nog bra. Hoppas att bilden kan avslöja felet.

Vänliga hälsningar
Tommy

Odla Svarar: 

Spindelväven är tecken på att den har drabbats av spinn. Där hjälper inte såpvatten utan du får ta i tuffare grejer. Provado-spray eller pinnar borde göra susen, även Pyrex-N kan hjälpa. Du får upprepa behandlingen och börja med att duscha växten särskilt på undersidan av bladen. Låt torka och spraya sedan.

Det är också något för varmt under dagen, det gynnar spinn-angreppet. Verandan skulle nog varit en bättre plats för den verkar det som, den kan också vara ute när det blir frostfritt på nätterna.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.