Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Spinn på citrus

Hej!
Jag köpte ett limeträd som var lite medtaget, men som fick nya fina blad hos mig. Jag upptäckte att bladen efter två månader började skrumpna och att den antagligen fick spinn. Efter råd i affären införskaffade mig jag en spray mot detta. De torkade bladen ramlade av och jag klippte bort de grenar som blivit bruna. Nu undrar jag hur jag skall få bladen tillbaka, jag vet sedan tidigare att växten kan dö utan dem. Är växtlampa ett alternativ och hur får man tag i det?

Helena

Odla Svarar: 

Om den inga blad har så kan den dö, då finns det ju inget som transporterar näring till rötterna.

Att ha den ute under sommaren skulle ha varit en bra idé, men då jag inte vet var du bor någonstans, är det svårt att veta om det fortfarande skulle gå bra med tanke på frostrisken. Men att ha den ute på dagen och inne på natten går ju bra.

En växtlampa eller snarare en lysrörslampa skaffar du i närmaste elaffär. Det duger bra med dagsljuslysrör, helst med färgintensitet 840 eller 860 om du hittar.

Sylvia