Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Spindellilja

Hej
Jag har en spindelliljalök som jag fått för ca2-3 år sen. Den växte och efter ett år blommade den och satte en sidolök. Sen dess har den inte hämtat sig utan bladen gulnar och vissnar. Lökarna känns fasta men är ganska små och den vill inte växa till sig. Ska den kanske vintervila? Planteras om? Jag vill gärna att den ska ta sig för den var så spännande. Kan du ge mig skötselråd?

Eva

Odla Svarar: 

Hej Eva,
Tack för din fråga. Jag är ej liljeexpert, men har faktiskt ägt en spindellilja så jag kan ge lite råd.

Liljan ska definitivt torka ner på hösten och sedan vila torrt till dess att den kommer igång igen på våren. Ev. kan man väcka den på våren om den är långsam. Plantera om plantan på våren i ny frisk jord och ge ganska mycket näring och definitivt mycket ljus!

Lycka till,
Björn