Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sorkar

Hej,
Jag har som många andra här problem med sorkar. De äter upp allt lökar som perenner och rosor.

Har sorkstavar som fungerar men de är dyra och i och med att vi bor där det mest är sandjord måste man ha många eftersom vibrationerna inte sprider sig så bra som i lerjord.

Nu till min fråga förra året läste jag på en sajt från England om växter man kunde köpa som växte vilt i Skandinavien med gula blommor vilka doftade för Sorken väldigt illa. Men jag kan inte för mitt liv komma på vad det är för sort, Snälla vet någon? Är desperat för sorkarna äter och förstör allt!

Hoppas på svar
Helene

Odla Svarar: 

Du kan ju själv snickrar ihop en liten vindflöjel, dvs. en enkel propeller på pinne. Den sticks ner i jorden. Sork gillar inte vibrationerna och flyttar om man är envis och gör flera flöjlar eller flyttar de befintliga vid behov.

Nu kommer jag inte på någon sådan växt, men jag ska forska lite...

Sylvia