Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sommarstuga i zon 7

Hej!

Jag har en sommarstuga i zon 7 som är några meter från en insjö. Det är rätt blåsigt där och mycket höga tallar och blåbär/lingon/kråkbär/slånbärs -ris, vilket också innebär mycket rötter och mossa.

Jorden är mestadels sandjord med sten i. Jag skulle gärna vilja plantera några växter där, bärbuskar eller blommor,, kanske något litet träd, vad som helst, för att skapa lite omväxling. Brukar vara där 3-5 gånger om året, så växterna bör vara ganska "självgående" så att säga. Har du några tips och idéer?

Vick

Odla svarar:

Du får kanske röja undan rötter och göra en rabatt för att växterna ska få en bra start, annars kan rötterna ta all näring från nykomlingarna.

Välj oömma, gammaldags växter. Kolla lite i omgivningarna vad andra har för växter, d v s vad som kan trivas just där. Kanske någon vill ge dig lite perennadelningar också om du skulle råka nämna att du är på jakt något till sommarstugan!

Aklejor, strandiris, gammaldags dagliljor och narcisser, storblommiga blåklockor, fingerborgsblommor, brandgula liljor, vresrosor och schersmin... Varför inte vackra rönnar och häggmispel.

Där har du några förslag! Lycka till!

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB