Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sommarblomma/perenner

Hej!
Fick av min svärmor förra året en blomma som heter "Törstige Fredrik". Har du hört talas om den?

Den har gula blommor och växer så det knakar under sommaren. I höstas så planterade jag en del i vår slänt och den har redan blivit grön, men de plantor jag tog in och planterat om nu verkar inte ta sig.

Är det en perenn eller bara en sommarblomma?

MVH
Åsa

Odla Svarar: 

Gyckelblomma, Mimulus guttatus, går i folkmun med namnet Törstige Fredrik, eftersom den vill ha mycket vatten och gärna står fuktigt. Och visst är den perenn som dessutom självsår sig. Den förekommer också sällsynt förvildad från Skåne till Norrbotten, den växer på fuktiga ställen, på stränder, vid bäckar, källor och i diken. Den härstammar från västra Nordamerika.

Sylvia