Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Soltåliga balkong blommor

Hej Sylvia
Vi flyttade nyligen till en lägenhet med balkong i söderläge, dvs. sol hela dagen från lunchtid. I en gjutjärns kruka har jag planterat lavendel, något som jag alltid önskat mig =) Har även en låda som ska hänga på balkongkanten. Vad ska jag ha för blommor i som tål så mycket sol?

Maria

Odla Svarar: 

Många kryddväxter tål sol, kanske en kryddkruka? Eller smultronkruka?

Sedan har vi alla Sedum- och Sempervivum-sorterna att bygga ett eget "ökenlandskap" av, de tål hur mycket sol som helst.

Vill du det ska blomma mycket, så kika på portlacka, doroteablomma, färgsporre (Linaria hybrida), pysslingskrage och murbinka! Kan kombineras med vackra, låga dekorationsgrästuvor.

Uppåt väggarna kan du ha en spaljé för klätterväxter att klättra på. Rosen är solens barn, men krukan ska vara stor och placeras på golvet så den inte torkar så fort.
Men det finns också ettåriga, soltåliga klättrare: krasse, spanska flaggan, fackelranka, klockranka, blomsterböna...

Vad du än har, så glöm inte att vattna och gödsla!

Lycka till med din balkong!
Sylvia