Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Solfjäderlönn m.m.

Hej
Jag planterade i våras en solfjäderlönn och har sen tidigare en japansk blodlönn och stjärnmagnolior alldeles bredvid.

Hur ska jag få de att övervintra? Räcker det att täcka med en papperssopsäck, guteväv eller är det bättre att gräva upp de och sätta in de i kallväxthuset där de har skydd mot väta men där solen kommer åt de?

Tacksam för råd
Mvh
Annika

Odla Svarar: 

Det beror ju på var du bor någonstans. I zon 1-3 är det knappast några problem med att få dessa att övervintra som de är, ev. kan man skyffla rejält med torra löv under buskarna så att marken inte fryser så hårt.

Bor man högre upp" så kan man förutom torra löv och granris även linda in buskarna i säckväv (=juteväv) eller vinterskyddsväv och täcka marken tjockt med löv och granris och hoppas på det bästa...

Sylvia