Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Söker en "Karl-Johan"

Hej!
Jag och min man har nyligen köpt en gård med stor trädgård och vi har båda med ett stort och allt mer växande intresse börjat att engagera oss i vår nya trädgård. I år är det tio år sedan vi träffades och jag skulle vilja ge min man någon romantisk gåva och eftersom vi har funnit ett nytt gemensamt intresse i vår trädgård skulle det vara roligt att ge något som är relaterat till detta.

Min tanke är att finna en perenn, fruktträd eller dylikt med våra namn som man kan plantera tillsammans. Jag vet att det finns en äpplesort som heter Katja men vad finns det i min mans namn Karl-Johan (Kalle)? Tacksam för om du har tid och lust att angagera dig i min kanske lite ovanliga fråga!

Katja

Odla svarar:

Ja, äppelsorten 'Katja' finns och är jättegod också! Annars skulle man ju kunna ha ett familjeträd med Katja och Kalle inympad, men mig veterligen finns det ingen sort med Karl eller Johan eller Kalle i namnet...

Det är faktiskt jättesvårt att hitta ett visst namn, och det är mångdubbelt svårt om det är ett mansnamn, då de flesta växter döps efter kvinnor!

Karl förekommer dock i Paeonia 'Karl Rosenfield', alltså en luktpion.

Vidare finns stora, vackra gräs, Molinia caerulea subsp. arundinacea 'Karl Foerster' och Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster'.

Dessa gräs passar ju ihop med pionen...

Ni kan ju alltid satsa på en svampodling! Boletus edulis - Karl Johan-svamp, är en delikatess! Sedan kan ni laga en romantisk middag med huvudrätt där den svampen ingår och med en äppelpaj på 'Katja' som efterrätt... :-)

Tyvärr kan jag inte komma på fler Karlar just nu...

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB