Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Snöknäckt liguster

Hej,
Under denna snörika vinter tyckte min granne att det var enklast att skyffla snön från sin garageinfart på vår krukodlade och ömt vårdade liguster som nu stått i 1 1/2 år och är 40-50 cm hög med bra förgrening. Resultatet visar sig nu när snön smält med avbrutna grenar.

Min fråga; vid förgreningen strax ovan jord med t.ex. tre huvudgrenar som knäckts ned i stammen, finns det någon chans att denna klarar sig om man t.ex. tejpar upp grenarna i sitt ursprungliga läge, alltså växer dom fast eller ska vi byta ut plantan? Kan plantan klara sig om man låter det som finns kvar växa och ev. ge nya grenar eller är den att anse som förstörd?

Tacksam för svar
Svenne

Odla svarar:

Det är sällan avbrutna grenar växer fast om de är helt av, dvs. inte hänger ihop med stammen åtminstone delvis. Utan att se det kan jag inte svara på det.

Liguster bryter villigt nya grenar när man beskär den. Så du bör åtminstone pröva. Snygga till det som finns kvar och se om det blir bra igen.

Men om det nu är grannen som förstört den så bör han ju också ersätta den, om den stod på din tomt? Prata (snällt) med honom, visa upp vad han har gjort!

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB