Snödroppar "in-the-green"

Thelma

Jag har just läst artikeln från 2007-02-28 om snödroppar i vilken det står att bästa sättet att lyckas är att sätta snödroppar är "in-the-green". Jag instämmer och har flera gånger tagit med mig eller skickat efter både Galanthus och engelska "bluebells" från England. Ett problem med att skicka efter är den relativt långa transporttiden. I artikeln antyds att om bara ett större intresse fanns i Sverige, skulle fler plantskolor våga sig på att ta in dessa lökar. Har det hänt något de senaste 6 åren?

Hälsningar Thelma

Odla Svarar: 

Hej

Tyvärr, vi galanthofiler är nog fortfarande för få för att plantskolorna ska bry sig om oss riktigt. Det är synd, för det finns så många underbara sorter av snödroppar som även jag skulle vilja ha. Dessutom säljs snödropparna oftast som lökar på hösten, fast det vore bättre att kunna köpa snödroppar "in-the-green".

Det har gjorts försök att starta firmor i Sverige, till exempel Hepatica, som också sålt en del intressanta sorter av snödroppar förutom blåsippor, men de har slutat i Sverige. Firman finns kvar i Danmark, men tyvärr har de inga snödroppar längre vad jag kan se.

Gerbianska i Mölndal har några ovanligare sorter, men vi som vill ha udda sorter är mest hänvisade till att skicka efter just från England.

Här hos Odla.nu brukar vi sälja i alla falla någon sort av snödroppar i vårt erbjudande som avser barrotade perenner, och det är sannolikt att vi gör det även i år. Det erbjudandet är planerat till att komma ut den 19 mars i år. Är du inte prenumerant på vårt Nyhetsbrev är du kanske intresserad av det? Det är helt kostnadsfritt och i det får du all information om våra olika aktuella erbjudanden regelbundet samt även krönikor, olika tips och idéer med mera. Vill du anmäla dig till Nyhetsbrevet gör du det enkelt på vår startsida, på vänstra sidan och så en bit ner.

Med vänlig hälsning Sylvia