Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Snöbär - rotskott

Jag bor i Stockholms skärgård och vill plantera snöbärsbuskar. Men jag vill inte ha dem över hela tomten. Jag har sett en sort "White Hedge" som enligt beskrivningen inte får rotskott. Men från min närmaste växtförsäljare har jag fått beskedet att även denna sort ger rotskott. Frågan är då; alla beskrivningar man läser om hur snöbärsbuskar är helt hopplösa att utrota, att de tagit över hela tomter etc, gäller det även för White Hedge? Eller håller den sig någorlunda på den plats man planterat den? Den ska ju vara rådjurssäker och eftersom det är tunna grenar kan den ju inte heller inbjuda till fejning på våren så den skulle passa oss väldigt bra.

Gunilla

Odla Svarar: 

Tyvärr så kan man inte gardera sig till 100% att det inte blir några rotskott, men 'White Hedge' ska inte få några större mängder, om alls. Jag har dock inte prövat själv. Om du är orolig, kanske du kan ordna en rotspärr (t.ex. en ca 50 cm "hög" remsa av tjock markfolie nergrävd "stående") på båda sidorna av planteringsraden, så är du någorlunda säkrad.

Sylvia