snittblommor

michelle

Hej, jag fick en fantastisk fin bukett i present, men jag undrar nu om man eventuellt kan använda några av dem blommorna och plantera så det kan bli en hel växt. Bla har jag liljor, rosor och prästkragar.

Odla Svarar: 

Hej!

I din bukett finns inga prästkragar, däremot snittkrysantem-sorter i vitt och rosa. Vidare finns röda snittrosor och ett par rosa gerbera och så liljor av sorten 'Stargazer'. 

Av dessa kan du odla rosor och liljor. Du kan så klart inte plantera de som finns i buketten, men liknande blommor kan du köpa i plantskolan och plantera i trädgården. Det finns massvis av olika röda rosor, så kolla i din plantskola vad de har. Många rosor säljs nu som krukodlade och är knoppiga eller t o m blommar just nu, så du kan välja den du tycker om.

Liljan planteras som lök på våren. Vi på OdlaShop hade den också men den är nu slutsåld. Men kanske har du tur och hittar den antingen som färdigblommande, krukplanterade eller som påsar med lök. Kolla dock de där lökpåsarna noga, de får inte vara torra eller utdragna så att de är skadade. 

De övriga växterna är inte så lämpliga att planteras i trädgården hos oss.

Sylvia