Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sniglar på isbergsallad

Snälla - svara mig hur jag gör med sniglar på min isbergsallad i mitt trädgårdsland. Jag får varje år sniglar - i år har jag flyttat mitt trädgårdsland till en nyupptagen yta på min gräsmatta - men sniglar har jag i alla fall fått.

Margaretha 

Odla Svarar: 

Isbergssallad står mycket högt på sniglarnas lista över delikatesser. Var du än sätter din isbergssallad så kommer sniglarna att krypa dit. Det finns en växt som står ännu högre nämligen salladskål. Så om du tidigt på våren sår lite salladskål och planterar ut så kommer sniglarna i första hand att välja kålen. Den är så växt att det är lättare att plocka bort sniglarna och döda dem något som du under alla förhållanden måste göra. Man kan tycka att de med sin snigelfart inte skulle kunna röra sig så mycket men det gör de.

Övervintrande sniglar lägger ägg som kläcks i juni. Då kan man ta blad av salladskålen och lägga ut på jorden på kvällen. På morgonen doppar man salladsbladet i en hink vatten och då släpper de små snigelungarna och sjunker till botten. Det är en evig kamp.

Göran