Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sniglar med hus på ryggen

Jag vet inte vad de heter men jag har en massa av sniglar med hus på ryggen i min trädgård. De äter bl.a. upp knopparna på min hortensia.

Finns det något medel som jag kan köpa för att bli av med dessa skadedjur?

M.V.H Rolf

Odla Svarar: 

De kallas snäckor och är inte alls lika glupska som t.ex. spanska skogssniglar (=mördarsniglar) och våra inhemska skogssniglar. Men de kan ju också käka upp en och annan knopp.

Det finns järnfosfatpreparat i handeln, t.ex. Snigelfritt. Pröva det. Det verkar relativt långsamt, men så småningom ger det effekt.

I övrigt så finns här en lång radda mer eller mindre bra tips att bli av med sniglar: http://www.odla.nu/artiklar/snigeltips_2.shtml

Sylvia