Snäckor/sniglar?

Eva-Lotta

Hej, jag håller på att flytta in i ett nytt hus och kunde inte bärga mig utan köpte för nån månad sedan 5 stenpartiväxter och förvarade dem på balkongen. När jag skulle planera dem i helgen så fann jag en del rätt stora gula "ägg" ca.4 mm som var vätskefyllda gömda här och var i jorden. Näringskulor är väl alltid små utan flytande innehåll?

Nu vet jag inte om jag ska kasta växterna av rädsla att det faktiskt kan vara mördarsnigelägg trots att de inte är mjölkvita. Finns det någon bra sajt med bra bilder och beskrivning.?

Ska jag också ta "kål på" Vinbärssnäckor och i så fall hur? Jag har bara sett så stora snäckor en enda gång tidigare och det var i Kinnekulle (ca. 4-5 cm) som är en annan odlingzon. Äter inte Vinbärssnäckor upp växter i samma omfattning som mördarsniglar?

Nybliven trädgårdsägare, Eva-Lotta

Odla Svarar: 

Jag har skrivit om just detta, kolla här. Näringskorn har ett hårt, inte genomskinligt skal och löst innehåll när de blir fuktiga, känns mjöliga när man knäpper sönder dem. Pröva!

Oj, vinbärssnäckor! Underbart! Ha dem som rara "husdjur" (och kanske som mat också?) men ha inte ihjäl dem!!! De gör ingen större skada.

Sylvia