Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Snabbväxande thuja

Hej Sylvia!
Vi har precis byggt hus i Kalmar och har än så länge bara en 900 kvadratmeter stor jordhög (ganska lerig) till trädgård. Men vi är ivriga att komma igång. Till omgärdande klippt häck har vi tänkt oss en grön, tät och snabbväxande thuja. Har du förslag på någon lämplig art och hur vi ska få den att växa så fort och tätt som möjligt? Hur lång tid tar det i snitt för en thujahäck att bli 2,5 meter hög? Kan man skynda på växtprocessen? Vi behöver insynsskydd fort. Några andra förslag på alternativa insynsskydd medan häcken växer?

Till sist undrar vi om det finns någon buske alt. träd, barr eller löv, som utgör ett bättre alternativ än thuja?

Tacksamma för din hjälp!
Lotta & Mattias

Odla Svarar: 

Det allra bästa är att köpa färdiga, krukodlade större plantor. T.ex. Thuja 'Braband' säljs rätt så ofta med extrapris runt 40-50 kr/st som ca. 1 m höga, ganska täta krukplantor. Det är bara att plantera på våren i en välförberedd jord som inte får vara för torr för Thuja. Man har då häck omgående och under årens lopp kommer den att växa både i höjd och bredd. Man kapar toppen när man än nöjd med höjden, sidor kan man trimma när man önskar.

Sylvia