Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Snabbväxande, tät häck i söderläge?

Caharina Bäck

Vi ska plantera en häck i söderläge och vill satsa på en snabbväxande sort. Eftersom den vetter mot en väg så vill vi även att det ska bli lite höjd på den. Vi har funderat på Thuja Brabant men den kanske inte vill ha sol hela dagen?

Caharina

Odla Svarar: 

Visst kan tuja stå soligt, bara man ser till att vattna och att jorden är bra och fuktighetshållande. Tuja är extremt känslig för torka! Första vintrarna behöver ni också täcka den mot vårsolen så att den inte får "solbränna" och tjältorkar!

Annat förslag skulle kunna vara hybrid-idegran 'Hillii' som inte får bär (om ni har barn, alltså).

Eller, om den inte behöver vara vintergrön, så antingen oxel eller häggmispel. Den senare finns i flera sorter med t o m ätliga bär, bärhäggmispel.

Sylvia