Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Snabbväxande insynsskydd

Vårt 20-tals hus har en hög källargrund och vi har byggt en uteplats i nivå med bottenvåningen, dvs. ca 1 meter ovan mark. vi har en gammaldags trädgård och tycker inte att det passar med pergola, plank eller mur utan vill ha en liten "dunge" ca 1 meter från uteplatsen så att grusgången kan gå runt uteplatsen. Min första tanke var att plantera syrén.

Har du något annat förslag? Funderade på schersmin men har mest erfarenhet av att de angrips av myror så knopparna trillar av.

Ida

Odla Svarar: 

Jag tror att syren kan komma att vålla problem så nära grunden, den kan växa in och skada den. Så välj hellre växter med snällare rötter. Paradisbuske (Kolkwitzia amabilis, ev. 'Variegata') är ett förslag, bruddeutzia och olika mindre robusta gammaldags buskrosor en annan. Eller varför inte ett blandat buskage med allihopa.

Sylvia