Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Snabbväxande insynsskydd

ingemar

Vi behöver ett träd som insynsskydd mot en gata som ligger lite ovanför baksidan av vår tomt. Idag växer två tallar och en gran på platsen, men de ser inte helt friska ut. Därför vill vi sätta 1-2 träd nu som kan växa upp och ersätta dessa. Tidigare växte ytterligare två tallar samt en björk på platsen, men dessa tog vi ned när vi flyttade in. De var i ännu sämre skick än dessa träd. Det är en del berg på tomten och ibland är jordlagret inte jättetjockt. Där det går att gräva djupt känns jorden lerig.

Vi skulle vilja ha tips på träd som växer snabbt, passar på platsen, ger insynsskydd (främst på sommaren), blir ca 5-10 meter höga, inte skräpar ned överdrivet och inte är giftiga (små barn). Vi bor i västra Stockholm.

På baksidan av tomten växer nu en jättefin tall, en björk och en rönn. Mot grannen tvärs över står en plommonträdshäck. Har du tips på något träd som motsvarar våra önskemål?

Mvh
Maria

Odla Svarar: 

Det låter ju som en passande plats för en rönn. Det finns många sorters rönnar att välja bland, kolla här i min artikel vad du skulle kunna tycka om. Sorbus 'Dodong' eller 'Ullung-do' kanske? Helt fantastiska höstfärger! http://www.odla.nu/artiklar/ronnar.shtml

Man kan till och med beställa uppvuxna träd om man har bråttom.

Sylvia