Snabbväxande häck

Karin

Hej

Vi fick precis reda på att vi inte får bygga ett plank mot vår gata som vi tänkt att göra som insynsskydd. Vi hade tänkt att det skulle vara ca 180cm högt.

Nu skulle vi behöva tips om en häck som man skulle kunna plantera för att få ett bra insynsskydd och självklart vill vi ju att den ska växa upp snabbt och kunna bli minst 2 meter hög.

När vi tittat på nätet hittade vi en sort som kallades mirakelhäcken (turkestansk alm), vet du något om den?

MVH Karin

Odla Svarar: 

Hej

Tyvärr är det väldigt knapp faktainformation om turkestansk alm, däremot finns massor av marknadsinformation om den. Jag hittade ett intressant blogginslag om den, läs gärna och begrunda! Turkestansk alm

Vad jag skulle kunna tänka mig är att ni, om häcken inte behöver vara vintergrön, tittar på bärhäggmispel, Amelanchier alnifolia. Den säljs som frisk E-planta, titta på deras hemsida för bilder.

Vill ni hellre ha vintergrön häck så skulle kanske Thuja 'Brabant' vara något? Man kan köpa större, krukodlade plantor, helst på våren, från en seriös plantskola och får snabbt det hela färdigt.

Ett tredje, något dyrare, alternativ är att köpa så kallad färdig häck. Det finns många olika sorter att välja bland, till och med frukthäck. Bilder finns till exempel här: Tonnesjö plantskola

Kanske hittar du något som passar?

Med vänlig hälsning Sylvia