Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Slit-och-slängväxter

Hej Sylvia
Jag har köpt två chrysantheum, en gul, (skickar bild på den) där är blommorna fyllda, en vit med enkla blommor. De är inköpta på torget där det finns i massor just nu.

Har även under tidigare höstar köpt dem och då planterat dem i jord i hopp om att de skulle komma tillbaka, har aldrig lyckats, har du tips om vad jag kan göra är jag dig tacksam.

Tycker det är synd på så fina blommor att de ej går att ta till vara.

Hälsning
Margit/Farsta

Odla Svarar: 

Tyvärr är det så att dessa växter tillhör slit-och-slängväxter pga. att de drivs hårt för att blomma mycket och snabbt bli stora. När den har blommat färdigt har den i regel också tömt sina reserver på kraft och orkar inte komma igen, trots att man gödslat och näring i tillräcklig mängd ska finnas i krukjorden när man köper den.

Ställ växten ljust, går bra även utomhus under hösten, men undvik direkt solgass och värme. Utomhus har den längre hållbarhet och tål även en liten frostknäpp. Håll jorden lätt fuktig men inte blöt.

Sylvia