Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Slå ängen

Är det en myt att man måste slå ängen med lie eller använda slåttermaskin? Vad händer när man klipper med gräsklippare, tappar ängen sina blommor så småningom? Vi har klippt med gräsklippare tidigare ett par år, slagit med lie andra år och inte märkt någon skillnad. Nu börjar vi bli till åren och det är betydligt lättare att klippa med gräsklippare.

Jag är mycket tacksam om Du vet något om detta.

Hälsningar Anna

Odla Svarar: 

Jag tror nog det mest är en myt. Men det beror ju också på att gräsklipparen har svårt att klara så högt gräs och sega blomsterstjälkar, eftersom man ska låta växterna blomma och gå i frö innan man slår. Men om ni lyckas klippa med en gräsklippare, så varför inte. Välj dock inte alltför låg klipphöjd utan det ska vara något högre "stubb" kvar.

De fröbärande blomsterstjälkarna ska ligga kvar ett tag och torka eller sättas på hjässor och får fröa av sig. Men sedan måste man samla ihop höet så att det inte ligger och förmultnar och ger näring åt ängens jord, som då gynnar gräs istället för blommor.

Här kan ni läsa mer om ängen: http://www.snf.se/verksamhet/jordbruk/bygg-lantbruk-fakta-ang.htm

Sylvia