Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Skydda mina krukor

Hej!
Nattetid är det något djur, det måste vara en fågel, som gräver upp och äter på mina tulpanlökar och knoppar på mina mini-nejlikor som står i krukor på terrassen (en våning upp). Vad ska jag göra? Jag har försökt med folie på pinnar, nät över krukorna, men de tar sig igenom och gräver och äter i alla fall. Snart drar jag upp tulpanerna bara för att slippa fylla igen hålen och se dem förtvina varje dag... kan det vara kajor?

mvh Therese

Odla Svarar: 

Fåglar är inte nattaktiva, såvida dina nätter inte är ljusa (var bor du??). Så jag misstänker råttor eller möss. Pröva att svepa ett tätt metallnät runt krukorna, men kolla först att de inte bor i krukan redan! Möss tar sig in om öglorna är > 1 cm, men inte fåglarna och råttorna. Visst, det är inte så vackert, men vad gör man... råttgift kan också vara ett alternativ att pröva.

Sylvia