Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Skydda jordgubbsland med fiberduk

Hej
Vi ska anlägga ett nytt litet jordgubbsland. Jag har för mig att jag läst någonstans att man kan ha en fiberduk för att skydda bären mot jord och även för att behålla fukten i jorden bättre. Är det en bra metod eller är halm bättre? Hur ofta måste jag lyfta på duken och rensa ogräs under i så fall?

Tack för en bra frågesida!
Caroline

Odla Svarar: 

Det primära syftet med fiberduk är att det blir varmare och du får dina gubbar tidigare. På samma gång slipper du att få gubbarna nedstänkta med jord vid slagregn. Väven bromsar upp dropparna så att det bara droppar från väven och då stänker det inte. Sedan skyddar du blommor och kart mot skadeinsekter. Det blir ett gynnsammare klimat och då växer också ogräset bättre hur ofta du bör ta bort det är upp till dig men när ogräset "lyfter" väven är det nog dags. Ogräset stör inte jordgubbarna men det är inte så kul att plocka om man måste maka undan ogräset först.

Göran