Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Skydd av tujahäck

Hej,
Vi planterade i våras en tujahäck (Brabant) med plantor som var 1,6-1,8 m höga då. Häcken står i nord-sydlig riktning. Frågan är om vi behöver täcka häcken som skydd mot solen till våren. Jag har hört både att det är nödvändigt och att det inte behövs, vi har 50 plantor så det är en del arbete med att täcka men vi vi vill ju inte få häcken förstörd.

Om det behövs, vilka månader måste skyddet sitta på och har du tips på vad man kan använda som skyddar bra och som går att få tag på till en rimlig kostnad.

Tack på förhand
Mattias

Odla Svarar: 

Det kan vara bra att skydda om ni har tjäle, annars behövs det inte, ni kan ju vattna i fall att marken är tjälfri.

Ni behöver inte nödvändigvis täcka den, ni kan också sträcka en "tvättlina" framför häcken på den sidan som solen gassar ifrån och så hänger ni en solskyddsväv (grön nätliknande väv som finns att köpa i större plantbutiker) eller säckväv om ni har. Säckväv finns också att köpa.

Väven ska skugga häcken så att den inte får solbränna. Ni behöver ha väven "på tork" den tiden solen gassar på men marken inte är tjälfri, vanligen mitten februari - slutet mars eller början april, beror på tjäldjupet.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.