Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Skulle gärna vilja fröså

Hej
Jag sitter med Impectas frökatalog och lusläser. Är total nybörjare. Jag skulle gärna vilja fröså Krollilja (Lilium martagon), Iris (Iris Sibirica) och Julsros (Helleborus Orientalis) men är de för svåra? jag har inga särskilda förvaringsmöjligheter för frön, bara frölådor och dagsljus i fönster. Har också tittat på tex. Perenn vallmo (Papaver Orientale), Svartklint (Centaurea Nigra), och vanlig Gullviva (Pimula Veris).

Nu till min fråga. Vad är vettigast att jag håller mig till? Lättast att så tex. av dessa som jag listat? Eller är det ettåringarna som nybörjare lyckas lättast med?

Med vänliga hälsningar
Yang za Klemming

Odla Svarar: 

Du tycks ha prickat just de som är svåra! Julros skall sås färska, alltså direkt när fröna faller av från växten, så jag har inte själv lyckats särskilt bra med just julrosor eftersom fröna man skickar efter så här års är inte färska.

Iris kan ta lång tid på sig att gro så att man tappar sugen, detsamma gäller Krollilja. Den gror visserligen ganska fort men sedan tar det minst 4-5 år innan den blommar...

Du kan lyckas bäst med Papaver och klint. Primula skall inte annars vara svår utom att fröna är ljusgroende och skall sås ute för att få kylbehandling.

Så om du är total nybörjare så satsa gärna på ettåringarna så att du får lite vana. Allra lättast är det att lyckas med direktsådder, dvs. sådana ettåringar som inte behöver förgros utan kan sås direkt på växtplatsen.

Lycka till och öva på, det är övning som ger färdighet!

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.