Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Skrynkliga/krusiga blad på magnolian

Hej,
jag har en buskmagnolia som är planterad i början av sommaren i år. Jag har grävt ur en rejäl grop och fyllt på ny jord vid planteringen. Busken är ca 1,5 m hög vid plantering och köp.

Problemet eller frågan är den att busken har inte växt något i stort sätt under hela sommaren den ser ut att ha mått bra och jag har vattnat regelbundet under de varmaste veckorna. Busken har inte visat något tecken på att ha bildat nya blad eller grenar under sommaren. Växten har nu börjat att få skrynkliga och krusiga blad med vissa blad som börjat bli bruna i spetsarna.

Vad tror du kan vara för felet? Växten har morgonsol och kvällsol men står i lätt skugga mitt på dagen. Jag bor i Stockholm/Vaxholm så jag tror att zonmässigt borde det inte vara något problem, eller?

Vore super tacksam för svar.
/Nicole

Odla Svarar: 

Det kan ändå vara torkan, det har ju varit soligt med höga temperaturer flera veckor nu.

Magnolian brukar "växa neråt" i början, dvs. göra rötter och först senare sätter den fart uppåt.

Har du den i surjord? Den föredrar torvjord och gillar inte kalk. Du kan pröva att öka på torvjord, köp rododendronjord, bred över och mylla ner försiktigt utan att skada rötterna.

Kolla med plantskolan också där du köpte den, bara så att du har påtalat "felet" innan garantin går ut om den senare helt skulle tappa sugen. Men jag tror nog att den kommer igen på våren med nya friska blad.

Sylvia