Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Skrumpna dahliknölar

Hej
Jag såg till mina dahliaknölar som förvaras svalt och mörkt i källaren och såg då att de såg enormt skrumpna och torra ut. Har haft dem i två säsonger och jag minns inte att de såg ut så. Har de förstörts tro? Och vad har jag i så fall gjort för fel (det har inte varit något problem förra året i samma källare)?

Ska jag chansa på att de klarar sig eller är det kört? Borde jag förkultivera dem redan nu för att se hur de klarar sig så jag inte står där sen utan i sommar?

Sen undrar jag också om de trivs i rabatten, jag har bara haft dem i krukor än så länge, men breder de ut sig mer om man bara sätter ner dom i rabatten?

Vänliga hälsningar
Olivia

Odla Svarar: 

Du kan pröva att plantera dem i sand/torv-blandning och vattna ordentligt. Går det så går det, annars hinner du ju skaffa nya om det inte verkar bli något liv på dem. Det verkar ha varit för torrt och/eller för varmt i förvaringen.

Klart de trivs i rabatten, ännu bättre än i krukor. Men de tål ingen frost så du får vänta med att plantera ut dem tills frostrisken är förbi.

Sylvia