Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Skrumpna blad

Hej!
Vet inte om jag skriver till rätt person nu, men, jag mailade Dig i höstas om en stamros och fick ett så bra svar ang. vinterförvaringen att rosen nu ser jättebra ut. Nu har jag ett annat problem.

Nyss hemkommen från Gotland märkte jag att tre av mina rosor, 2 Whiskey och en annan rosa, ung 20 år gamla, har fått någon sjukdom. Bladen har bara skrumpnat ihop. Tänker jag efter var det nog likadant i fjol på den ena rosen, men då trodde jag att den hade torkat. När nu samma fenomen har uppstått i år också, samt spridit sig, inser jag att så inte är fallet. Vad göra och vad kan det vara för någonting?

Jättetacksam för svar, nu dröjer det tyvärr 1,5 mån innan jag kommer åter till Gotland, bor i Uppsala.
Mvh Birgitta

Odla Svarar: 

Ja, någon sjukdom är det men jag är inte säker på vilken. Ser du några maskar på bladen eller finns det inga?

Men det säkraste är att du klipper bort de infekterade partierna och bränner eller skickar med brännbara sopor, så att inte ännu fler sorter infekteras.

Kanske skulle de kunna svara bättre på din fråga hos Svenska
Rosensällskapet: http://www.svenskarosensallskapet.org/

Du kan ju försöka.

Sylvia