Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Skötselråd till Jakaranda och Eldkronor

Hejsan jag måste få tacka för en jättebra sida.
Jag skulle vilja ha lite skötselråd till Jakaranda som jag har i en stor kruka ca. 10-15 grader nu för vintern och även mina Eldkronor som står på samma ställe. De står oftast mörkt till och alla har de liv i sig.

När ska jag ta fram dom mm.

Jag skulle också vilja veta om det är helt kört med min Lord Bute som inte verkat klara vintern som mina andra vanliga pelargoner.

Kan det finnas liv i den även om det ser helt död ut ovan jord?

Mycket tacksam för svar!
Kamilla

Odla svarar:

Kul att du gillar sidan!

Dina eldkronor och jakarandan kan du ta fram i mars-april och byta jord, klippa ner vid behov och sköta som krukväxter fram till dess att du kan ha dem ute igen. Har du ett uppvärmt växthus eller uterum så skulle de må bra att bo där då det är svalare och fuktigare än i ett boningsrum, men det går i ett svalt, ljust rum också. Duscha gärna dom för att höja luftfuktigheten och/eller använd djupa-tallrik-metoden som jag förklarade vid ett annat svar nyligen.

När det gäller just Lord Bute och även andra s.k. engelska- och doftande pelargoner: jag brukar ha mina inne i mitt svalaste rum med avstängt element vid ett västerfönster under vintern. Detta för att övervintringen av dessa inte brukar lyckas om man gör likadant som med vanliga zonalpelargoner. Man sköter Lorden som en krukväxt men vattnar mindre under vintern. Sedan klipper man ner den och byter jord som vanligt i mars. Så dessvärre tror jag att du får gå på jakt efter ett nytt skott till våren...

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB