Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Skötselråd malva

Hej

Jag undrar hur man ska sköta växten malva. Fick den som present. Den ser ut som att den står på stam och har rosa blommor, ej så stora. Ska man klippa ner den? Den ska vara perenn. På bilden syns den längst bort och har inte börjat blomma efter första blomningen.

Tacksam för svar.

Mvh Agneta

Odla svarar:

Hej

Det finns olika malvor och jag ser tyvärr inte på din bild vilken av dessa du har fått. En del av malvorna klarar vintern hos oss, andra gör det inte, beroende på sort.

Den malva som ofta säljs som sommarplanta är buskgråmalvan Lavatera x clementii 'Barnsley' med vitrosa blommor med mörkare rosa mitt och grågröna blad. Det finns även andra namnsorter som den helrosa 'Rosea' och den blekrosa 'Blushing Bride'.

Buskgråmalvan är tyvärr inte så vinterhärdig. Visserligen är den perenn men fryser ofta ner på våra breddgrader. Därför rekommenderas att man tar in buskgråmalvan över vintern, ett svalt förråd, uterum eller växthus med några graders vintervärme eller dylikt skulle passa den. På våren kan du sedan klippa ner malvan, ge den ny jord och ta ut den när frostrisken är förbi.

Med vänlig hälsning Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2022 Odla.nu i Sverige AB