Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sköldlöss

Det ser ut som jag har fått sköldlöss på min orkidé som jag har haft i ett par år. Hur får växten den här ohyran utan att ha blivit smittad av någon annan växt. Dessutom ser den så frisk ut. Kan det verkligen vara sköldlöss? Det verkar stämma med en beskrivning jag läst på nätet, små bruna runda upphöjningar. Flera av dem sitter på undersidan av bladen men även ett par ovanpå.

Vad tror du, är det sköldlöss?

Ingalill

Odla Svarar: 

Hej,
Det låter som att det kan vara sköldlöss.

Här kommer lite tips från en av medlemmarna på orkideprat.se:

Av Mattias. Inlagt 1/6 -06 12:08, uppdaterat 1/6 -06 12:09

Jag fick också panik när jag insåg att dom där fläckarna på flera av mina plantor var sköldlöss. Men jag hittade visst en kur som tog rejält för nu har jag inte sett en enda lus på ett antal månader.

1 - plocka bort alla du ser
2 - Spraya med bladglans
3 - Vänta några dagar... spraya sen med ProvadoPlus
4 - Vänta några dagar, kör sen en ny bladglanskur

Det funkade i alla fall fint här hemma och dyker dom upp igen så blir det garanterat samma behandling.

Vänligen,
Björn