Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Skogslönn på 3,5 meter

Hej Göran,
Jag har en skogslönn som är 3.5 meter hög och den har vuxit vilt, dvs. den är inte planterad. Min fråga är om den går att flytta? Om det går, vad behöver jag tänka på? Kan tänka mig t.ex. att varenda rotdel kan vara svår att inte skada när man gräver upp och klarar den sig ändå. Platsen jag skulle vilja flytta den till är bredvid min infart. Vad behöver jag tänka på vad det gäller rötternas utbredning?

Tack på förhand.
Vänligen,
Kent

Odla Svarar: 

Flyttning av träd ska göras då de är avlövade antingen på hösten eller tidigt på våren. Då är trädet i vila och då det vaknar upp finns det på en annan plats. Man kan aldrig få med alla rötter. Om man får med hälften får man vara nöjd. Då måste också kronan reduceras till hälften för att få balans. Om du tar hela kronan med så kommer trädet att stöta bort de grenar som det inte orkar med att försörja med vatten.

Göran