Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Skadligt att göra om surjordsrabatt

Hej Sylvia!
I höstas anlade jag en ny surjordsrabatt med rhoddisar, azalea, skuggröna, hosta, revsuga, ormbunkar, thuja, sockertoppsgran och en japansk hänglärk.

Under vinterns framfart med regn och snö har den dock sjunkit ihop och då vi ännu inte har någon gräsmatta som hejdar har jorden liksom runnit iväg.

Helst vill jag göra om hela rabatten och göra en upphöjd plantering av den, men undrar om det är skadligt för växterna att grävas upp för att sedan planteras på nytt. Hur gör jag bäst? Är det torvblock som gäller? Och hur hög ska man göra den? 40 cm? Går det att göra nu till våren?

Tack för alla hjälp.
Hälsningar Charlotte

Odla Svarar: 

Det går bra att göra om när tjälen har släppt och torvblock blir bra.

Du kan läsa här hur man gör:
http://www.odla.nu/artiklar/surjord.shtml

Sylvia