Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Skadedjur på Pil

Hej!
Jag har fått nåt skadedjur på min pil, som gör så att bladen först svartnar och sedan ramlar av. Det är små svarta nästan runda skalbaggar. Vad är det för djur? Jag bor i jämtland och har aldrig sett dom här förut. Köpte pilen i Stockholm förra året och har haft dom ända från början.

Har nu sprutat med pyrex.

Tacksam för svar.
Hälsningar Gunbritt

Odla Svarar: 

Ja, det var nog rätt att spruta med pyrex, det tar det mesta. Vänta och se om det hjälper, upprepa gärna några gånger.

Det finns många sortens löss så jag tänker närmast att det är pilsköldlus som är mycket vanlig på pil. Men du säger skalbaggar... hm... skalbaggar brukar mest suga/bita hål på bladen, inte orsaka bladfall. Så jag tror att du kanske även har ett virusangrepp i pilen?

Sylvia