Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Skadedjur

Jag har en japansk pil, tror jag den heter. Den har rosa blad/blommor längst ut på grenen. Nu har den fått vad jag tror kan vara löss. Det är små gröna saker som sitter i klasar. Hur blir jag av med dom?

Sen har jag odlat ruccola sallad som har kommit upp ca 3 cm. Nu ser det ut som något har ätit lite på dom, det är små hål i bladen. Vad kan det vara?

Mvh Madelen

Odla Svarar: 

Den första kan mycket väl vara löss, så ta till vattenslangen och spola bort dem! Man behöver nog upprepa behandlingen några gånger. Om de ändå inte försvinner så finns det pyrethrum-preparat i handeln.

Sallat äts gärna av sniglar, som gömmer sig där under på dagen och kommer fram och kalasar på morgnar och kvällar.

Sylvia