Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Skadeangrepp på hägg

Vi har en gammal hägg på tomten. Den ser välmående ut på våren, men nu vissnar många blad och hela grenar dör. Bladen blir alldeles bruna och skrumpna men sitter kvar på grenarna. Dessutom finns det vit väv på en del grenar Inte alltid på samma grenar som vissnar. Vi har även några klarbärsträd och ett plommonträd (Viktoria) där hela grenar vissnar, men där finns det inte någon väv.

Är det häggspinnmal som orsakar detta och vad gör man åt det. Det är en hög hägg så man kommer inte åt toppen. Det var likadant förra året, men har ökat i år.

Hälsningar Carina

Odla Svarar: 

Ja, det är häggspinnmal. I år är det jättemycket av sådant, även här hos oss.

Tyvärr är det inget att göra åt det, trädet brukar klara angreppet och komma med nya blad igen.

Sylvia