Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sjuka lönnar

Hej,
vi har vid vår stuga utanför Falkenberg flera stora vanliga lönnar som inte ser helt friska ut. En av dom har inte haft några löv alls i år och en annan ser ut att ha ganska glest med löv. Den som är utan i år såg ut som den andra förra året. Har ett svagt minne av att löven sett vitskimrande ut för ett par år sedan. Har sett en del döda träd i trakten som jag tror är lönnar.

Ska vi ta ner dessa eller avvakta till nästa år? Är det svamp? Är alla träd runt omkring redan smittade?

Finns mycket lönn på tomten, som vi gärna vill ha kvar. Kanske ska tillägga att träden verkar ha varit hamlade innan vi köpte stället.

mvh
Christina

Odla Svarar: 

Låter som lönnmjöldagg. Hårt beskurna (t.ex. hamlade) träd brukar drabbas värst. Man ska alltså undvika att beskära lönnar särskilt i de torraste delarna av landet. Det finns mjöldaggmedel att köpa som kan hjälpa en del, men man får sätta in det redan på våren.

Sylvia