Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sjuk måbärshäck

Hej
Vi har en ganska gammal måbärshäck, 1,5 m hög. Den har varit väldigt fin men för tre år sedan när vi klippt den vid midsommar så kom det inga nya skott. Likadant var det förra året. Nu i år har vi sett att bladen börjar bli bruna för att sedan vissna. Det ser ut som om det vore rost. Kan måbär få rost eller är det något annat. Det är inte löss eller några andra synliga skadedjur.

Går det att göra något åt det eller är vi tvungna att ta bort häcken.

Med vänlig hälsning
Ann-Sofie

Odla Svarar: 

Om den är väldigt gammal, så kanske den bara lägger av. Växter blir ju gamla precis som vi människor. Men ni kan alltid göra ett försök genom att klippa ner den kraftigt och tillsätta ny jord och gödsla. Glöm ej att vattna. Om det sedan kommer nya skott, kan ni forma en ny häck av dem, annars är det lika bra att ta bort den och plantera en ny.

Sylvia