Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sjuk och ful Ek

Hej!
Vi har fällt en stor ek, som såg sjuk och ful ut. När vi slängde grenar och blad vid återvinningsstationen sa en person som jobbade där till oss att den eken var sjuk. (Det sa även han som fällde den åt oss.) Bladen var ihoprullade och gråaktiga i färgen på eken som vi fällde.

Fick tipset att man måste bespruta sina äppelträd och plommonträd, för annars kan de också bli sjuka och dö.

Har kollat lite närmare på äppelträden och de allra flesta äpplena är angripna av något. Även plommonen på plommonträden ser oätliga ut (ruttna med vita prickar) men bladen ser ok ut. Vad kan detta vara, och vad ska vi bespruta med.

Tacksam för råd.
Med vänlig hälsning
Therese Thollander

Odla Svarar: 

Sjukdomar är oftast artspecifika och smittar inte andra träd av andra arter.

Eken var med allsäkerhet bemängd med svamp i stammen. Om du ser symptom på andra träd så glöm inte att det är höst och svampangreppen, mjöldagg m.m. är normala för årstiden. Det finns ingen universalmedel som dödar alla svampar. I bland är svampen etablerad inne i trädet och ibland är bara bladen angripna.

Göran

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.