Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Silverkalla med sköldlöss

Hejsan!
Har en silverkalla som är väldigt fyllig och nu blommar som bara den! Men nu i ca 1½ års tid har den bara drypt av "sockergegga". Enda jag kan komma på att det skulle vara är sköldlus, men den frodas och växer och jag får knappt stopp på allt växande!

Har sett vissa ställen med små gula hårda fläckar, men det ser inte ut som sköldlössens "sköldar"! Har verkligen försökt få reda på vad det kan vara, men har ännu inte hittat någon förklaring!

Micaela

Odla Svarar: 

Det är helt naturligt för den här arten!! Den SKA drypa av "sockergegga" för att locka till sig pollinerande insekter!! Så du behöver inte oroa dig eller göra någonting, håll bara rent runtom växten så "geggan" inte sätter sig på möblerna etc. där den kan bli hem för sotsvampar.

De små gula hårda fläckarna kan vara uttorkat "gegga".

Sylvia