Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sibirisk Stäpplilja

Sibirisk StäppliljaHej!
Mina föräldrar har en gammal sibirisk stäpplilja (tror att det stämmer) som min farfar hade. Den är ca 1.40 m hög och blomstängeln är drygt 30 cm. Denna plantan är sedan 30-talet. Efter många år i vila så blommar den åter.

Hur gör man för att försöka ta vara på fröna? Vet att det bildas frukter efter blomningen. De är nu ärtstora. (Pappa säger att de ska bli stora som körsbärstomater. Han har minnen av att de plockade av dem och sköt på varandra med dem (vilket slöseri...) ). Tror du att de kommer att få ett tunt skal, ungefär som på Ipomoea, eller...? Är helt novis på stäppliljor.

MVH Ulrika

Odla Svarar: 

Vänta tills bollarna är mogna och börjar torka. Då ska det finnas mogen frö där inne som du kan låta torka några dagar och så så! Ta sandblandad jord och så i krukor så att du hittar plantorna sedan. Gräv ner krukorna i drivbänk e.d. Det tar många år innan fröplantorna blommar, men den som väntar på något gott...

Sylvia