Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sibirisk Ärtbuske

Hej Sylvia,
vill bara dela med mig av min upptäckt... Har en gammal häck av sibirisk ärtbuske runt min tomt i Stockholm och av ekonomiska samt praktiska skäl vill jag försöka ha kvar den fast det är ett elände med mjöldagg. Jag har nu under fyra år provat "allt" så som köpta medel, hemkok med bakpulver och dylikt men allt detta har bara resulterat i att den tappat bladen istället!?

Förra sommaren provade jag att spruta den med Atamon utspädd enligt "saftreceptet" och tro det eller ej men så fin har den aldrig varit om än inte helt fri från mjöldagg. Jag sprutade först en gång precis innan knopparna började brista och sedan en gång till efter ca. två veckor när det blivit små "tofsar". Jag sprutade såpass att alla grenar såg blöta ut samt på marken runt också. Kan kanske hjälpa någon annan i samma sits. Man blir ju inte ruinerad heller vilket ju är en bonus.

Tack för nätets bästa sida !
Åsa

Odla Svarar: 

Tack för detta!
Jag har också predikat Atamons lov men inte prövat själv då jag inte haft mjöldagg (ta i trä!). Atamon är ju ett svampmedel som gör att div. svampar inte trivs.

Vi lägger ut dina iakttagelser!
Sylvia