Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Schisandra grandiflora var. rubriflora

Hej!
Hoppas på hjälp.

Jag har sett en bild i en inredningstidning på en Rödfjärilsranka (Schisandra rubiflora). Har ringt runt till flertalet av plantskolor i Skåne för att kunna köpa den, men ingen har den. Vet du något om den?

Tacksam om jag får svar.
Mvh
Lotta Fellerstam

Odla Svarar: 

Egentligen heter den Schisandra grandiflora var. rubriflora. Jag har inte heller sett den säljas i Sverige. Kanske något nytt? Har du frågat på den danska sidan, där har de ofta nya växter tidigare än vi. Vid en sökning hittade jag den endast i England hos Plantsman så kanske kan du höra med svenska och danska Plantsman-butiker om de kan ta hem den till dig?

Sylvia